针对儿童销售的食品和饮料:含糖量高、营养成分低

在超市色彩缤纷的货架上,专为儿童设计的零食和饮料的诱人包装吸引了孩子们的目光。然而,可爱的卡通人物和鲜艳的色彩背后隐藏着一个令人担忧的趋势:这些产品通常含糖量高,营养价值低。

信息交流 消费者保护 审查这些产品对儿童健康的影响并提供有关更健康替代品的指导。
儿童食品中的糖

儿童食用的加工食品和饮料最大的问题之一是含糖量高。根据研究 美国疾病控制与预防中心 (CDC), 许多面向儿童销售的产品每份所含的糖分都高于建议的每日摄入量。含糖饮料(如软饮料、调味牛奶、调味水)与 100% 果汁不同。2 岁以下儿童应避免添加糖。

鉴于过量摄入糖与肥胖、2 型糖尿病和蛀牙等各种健康问题之间的联系,这一情况令人担忧。

许多儿童零食和饮料都含有大量添加糖,通常占产品热量的一半以上。例如,一小份儿童果味酸奶最多可含 19 克糖,相当于近五茶匙糖。

世界卫生组织 建议减少饮食中的糖的摄入量。

无论成人还是儿童,都建议将糖的摄入量减少到总能量摄入量的 10% 以下,理想情况下是总能量摄入量的 5% 以下。

另请阅读 InfoCons 的建议 消费者保护 – 糖:甜蜜的享受还是无声的威胁?

识别食物中隐藏的糖分

减少糖摄入量的挑战之一是识别加工食品中隐藏的糖分。玉米糖浆、龙舌兰蜜、浓缩果汁、糖蜜等成分都可能增加糖分含量。

食品标签可能会产生误导,因此仔细阅读至关重要:

  • 检查配料表:配料按重量降序排列。如果糖或其任何替代品是第一大配料,则该产品的添加糖含量很高。
  • 阅读营养成分表:营养标签显示每份食物中的糖分总量,包括天然糖和添加糖。有些标签还单独列出添加糖。

InfoCons 应用程序 消费者保护 可以帮助你控制饮食中的糖含量

在购买您想要消费的产品之前,请务必扫描条形码并了解所有信息

标签

任何包含产品识别元素并随产品一起或附在产品包装上的书面、印刷、平版印刷、雕刻或插图的材料;

“ href =”数据移动支持=“0”数据gt翻译属性=“[{” attribute=”” tabindex=”0″ role=”link”>etichetă. Aplicația InfoCons, îți oferă direct pe telefonul mobil, numărul de E-uri, ingredientele, cantitățile de sare și de zahăr.

 

Citește și – Ce trebuie să știm despre obezitatea la copii ? InfoCons Protecția Consumatorului te informează !
Deficiența de nutrienți în alimentele comercializate pentru copii

Din aceste alimente procesate pentru copii adesea lipsesc nutrienții esențiali. Gustările procesate și băuturile îndulcite sunt de obicei sărace în fibre, vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

O recenzie din Jurnal de Nutriție a constatat că multe alimente ambalate pentru copii au deficit de nutrienți cheie precum fier, calciu și vitamina D.

Tehnicile de procesare folosite pentru a crea alimente procesate, comercializate pentru copii, pot diminua semnificativ valoarea lor nutritivă. Iată cum:

  • Pierderea nutrienților: Metodele de procesare precum decojirea, măcinarea și încălzirea pot distruge sau elimina vitaminele, mineralele și fibrele prezente în mod natural în alimentele întregi. Rafinarea cerealelor îndepărtează stratul exterior de tărâțe, o sursă bogată de fibre, vitamine B și minerale. În mod similar, curățarea fructelor și legumelor poate îndepărta fitonutrienții valoroși.
  • Concentrați-vă pe termenul de valabilitate: procesarea acordă prioritate deseori termenului de valabilitate față de conținutul de nutrienți. Acest lucru poate duce la un Produs
1

“Produs” înseamnă orice bunuri sau servicii, inclusiv bunuri imobile, drepturi și obligații.

2

Bun material a cărui destinaţie finală este consumul sau utilizarea individuală ori colectivă; sunt(…)

” href=” data-mobile-support=”0″ data-gt-translate-attributes=”[{” attribute=”” tabindex=”0″ role=”link”>produs final cu valoare nutritivă redusă.

Comercializarea acestor produse poate induce în eroare. De exemplu, o gustare comercializată ca fiind „fortificată cu vitamine” ar putea face părinții să creadă că este o alegere sănătoasă. Cu toate acestea, aceste vitamine sunt adesea adăugate pentru a contrabalansa lipsa de nutrienți și nu compensează conținutul ridicat de zahăr și conținutul scăzut de fibre.

Fortificarea cu vitamine sau minerale se concentrează de obicei pe o gamă limitată de nutrienți, neglijând interacțiunea complexă a diferiților compuși care se găsesc în mod natural în alimentele integrale. Acestea oferă o sinergie unică de nutrienți, vitamine, minerale și Antioxidanți

Sunt substanțe care prelungesc durata de stabilitate la depozitare produselor alimentare prin protejarea acestora împotriva deteriorării cauzate de oxidare, precum râncezirea grăsimii și(…)

” href=” data-mobile-support=”0″ data-gt-translate-attributes=”[{” attribute=”” tabindex=”0″ role=”link”>antioxidanți care lucrează împreună pentru beneficii optime pentru sănătate.

Tu știi Ce sunt Aditivii Alimentari ? Poti afla , accesând site-ul Info Cons Protecția Consumatorilor

 

Impactul asupra sănătății copiilor

Consumul pe termen lung de alimente bogate în zahăr și cu conținut scăzut de nutrienți poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății copiilor. Ratele de obezitate infantilă au crescut la nivel global, un factor contributiv semnificativ fiind consumul de alimente procesate nesănătoase. Consumul excesiv de zahăr este, de asemenea, legat de riscuri crescute de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi sindromul metabolic și bolile cardiovasculare mai târziu în viață.

Mai mult, alimentația deficitară în perioadele de creștere poate duce la deficiențe care afectează dezvoltarea cognitivă și bunăstarea generală. Copiii care nu primesc nutrienți adecvati se pot confrunta cu provocări în ceea ce privește creșterea fizică, performanța mentală și funcția imunitară.

Cum putem face alegeri mai sănătoase ?

Având în vedere aceste preocupări, este esențial ca părinții să facă alegeri informate atunci când vine vorba de hrănirea copiilor.

InfoCons Protecția Consumatorului vă oferă câteva sfaturi care vă pot ajuta să faceți alegeri mai echilibrate și nutritive:

  • Citiți cu atenție etichetele: verificați informațiile nutriționale pentru conținutul de zahăr și căutați zaharurile ascunse enumerate sub diferite denumiri, cum ar fi sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, zaharoză sau dextroză.
  • Optați pentru alimente integrale: ori de câte ori este posibil, alege fructe întregi, legume și cereale în locul gustărilor procesate. Este mai probabil ca alimentele integrale sa ofere nutrienti esentiali fara zaharurile adaugate.
  • Acordați prioritate proteinelor și fibrelor: alimentele bogate în proteine ​​și fibre pot ajuta copiii să se simtă sătui pentru mai mult timp și să ofere mai multă energie.
  • Limitați băuturile cu zahăr: încurajați consumul de apă sau lapte neîndulcit în locul băuturilor dulci. Chiar și opțiunile aparent sănătoase, cum ar fi sucurile de fructe, pot conține niveluri ridicate de zaharuri naturale și adăugate.
  • Educați copiii: vorbindu-le copiilor despre nutriție, vitamine, minerale și implicarea lor în planificarea mesei îi poate ajuta să dezvolte obiceiuri alimentare mai sănătoase, care pot dura toată viața.

În unele situații poate fi nevoie de mai multă intruire și educație pentru părinți, precum și de Reglementări

Totalitatea normelor emise de ANRE pentru a asigura un mediu concurenţial correct pe piata de energie electrică şi pentru a proteja interesele participanţilor.

” href=” data-mobile-support=”0″ data-gt-translate-attributes=”[{” attribute=”” tabindex=”0″ role=”link”>reglementări guvernamentale privind comercializarea produselor pentru copii.

Tu știi  Cum putem limita aportul de zahăr din alimentația copiilor ? InfoCons Protecția Consumatorului te informează !

În concluzie, în timp ce alimentele și băuturile procesate comercializate pentru copii pot părea convenabile și atrăgătoare, ele vin adesea cu prețul consumului excesiv de zahăr și al nutrienților insuficienti. Făcând alegeri alimentare conștiente, părinții pot contribui la promovarea unei alimentații mai sănătoase pentru copiii lor.

Autor – Cosmina Nițu

Masterand în nutriție și consultant în diversificare

Surse:

– Știri Medicale

– Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC),

 

InfoCons – Organizatie Europeana pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor membra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala Consumers International , membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori , avand Secretariatul General in Bucuresti, Bd. Marasesti, nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66; fax: 031/101.25.15, mail : [email protected]

1719485543
#针对儿童销售的食品和饮料含糖量高营养成分低
2024-06-27 09:58:50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

近期新闻​

编辑精选​